ict@olvp.be

Google apps

Google account

Wat is een Google account?
Google Drive, Mail, Agenda; hoe ga ik er mee aan de slag?
Kan ik dit zowel op PC als op tablet of zelfs een smartphone?

Lees meer over het Google account van OLVP

Tablets

Tablets

Waarom tablets?
Welke apps bestaan er voor de verschillende vakken?
Hoe pas ik mijn instellingen aan?

 

Lees meer over tablets op school

Instructievideo's

Instructie
video's &
handleidingen

Hoe pas ik de instelling voor toetsenbord, account, enz,... op mijn tablet aan. Hoe werk ik met Apps als Drive, Adobe Reader, Astro,... of hoe pas ik de privacy instellingen van mijn Facebook-account aan? 

Bekijk alle instructievideo's & handleidingen

Google Documenten, spreadsheets, formulieren add ons

Je krijgt daarna een overzicht van alle mogelijke add-ons die je kan gebruiken bij je Google Document / Spreadsheet.Enkele handige add-ons voor Google Documenten

1. Inhoudsopgave maken
Wil je een inhoudsopgave maken? Met de ‘Table of Contents’ add-on kan dat automatisch. De add-on indexeert en nummert alle (sub)koppen uit je Google Docs document en plaatst deze in een door jouw gekozen format. Daarna kun je snel door het document navigeren door op de items uit de inhoudsopgave te klikken.

2. Tekst markeren
Met de Texthelp Study Skills add-on kun je tekst in Google Documenten markeren. Je hebt de beschikking over vier kleuren: geel, blauw, groen en paars. Handig ten opzichte van de al ingebouwde highlight-functie in Google Documenten: je kunt alle markeringen uit een document met één druk op de knop verzamelen, zodat je snel een samenvatting hebt.

Enkele handige add-ons voor Google Spreadsheets

1. Flubaroo
Is een add-on die je kunt toevoegen aan je spreadsheet en die op de achtergrond allerlei dingen voor je doet. Het laat zien welke antwoorden juist waren en stuurt zelfs een mailtje naar de invuller met de resultaten als je daarvoor kiest. Installatie lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt heel erg mee als je deze stappen volgt.
http://youtu.be/Sop41HmJJf4


Vind je zelf een handige Google add-on laat het ons zeker weten.